גניבת דברי דואר – אי הרשעה. גניבת דואר – סיום הליך פלילי ללא הרשעה
תוכן עניינים
גניבת דברי דואר; פקידת דואר שהודתה בעבירה של גניבת דואר, סיימה הליך פלילי ללא הרשעה (אי הרשעה).
- משרדנו מעניק ייצוג משפטי בעבירות גניבה בכל רחבי הארץ ובכל הערכאות המשפטיות.
- בעמוד זה אנו מציגים מקרה להמחשה בו טיפל משרדנו הנוגע לפקידת דואר שהודתה בעבירה של גניבת דברי דואר.
- בעקבות ייצוג משפטי של משרדנו, הסתיים ההליך הפלילי ללא הרשעה פלילית.
כתב האישום שהוגש כנגד פקידת דואר – גניבת דברי דואר.
- הנאשמת הועסקה כפקידת דואר בסניף דואר מרכזי. במועדים שונים, פתחה הנאשמת דברי דואר חוזרים וגנבה מתוכם דברי דואר.
- בהתבסס על הודאתה בחקירתה במשטרה וראיות נוספות, הוגש כנגד הנאשמת כתב האישום המייחס לה עבירות של גניבת דברי דואר, בניגוד לסעיף 89 לחוק רשות הדואר, התשמ”ו – 1986.
קצת על העבירה בה הואשמה פקידת הדואר- גניבת דברי דואר.
- סעיף 89 לחוק רשות הדואר קובע כדלקמן:
“גניבת דבר דואר
89. פקיד דואר שגנב דבר דואר או מתוכו, הסתירו או השמידו במהלך העברתו, דינו – מאסר חמש שנים; הכיל דבר הדואר כסף, שטר, נייר ערך או חפץ, דינו – מאסר עשר שנים”.
- העונשים החמורים שקבע המחוקק לצד העבירה של גניבת דואר משקפים את החומרה אשר בה ראה המחוקק עבירה פלילית זו. בשורה של פסקי דין עמדו בתי המשפט וכן בית הדין למשמעת של עובדי המדינה על החומרה הנעוצה במעשים של גניבת דברי דואר על ידי פקידי דואר.
- כך למשל, בעש”מ 88/1 אריה בלסן נ’ נציבות שירות המדינה, פסק כבוד הנשיא שמגר כי עבירות מסוג זה יש עימן קלון:
“גניבת דבר דואר על ידי פקיד דואר יש לה אופי של מעילה באמון והיא חותרת תחת האמונה והבטחון אשר אותם צריך הציבור לרחוש כלפי אלו אשר בידיהם הוא מפקיד מכתביו. אופי החומרה שבמעשים כגון אלה מקובלת ומוסכמת, על כן, על כולי עלמא מקדמת דנא”.
- בתיק בד”מ 4/14 פסק בית הדין למשמעת של עובדי המדינה (כב’ השופט אורי כהן, אב בית הדין) בהקשר לפקיד דואר שהורשע בגניבת דואר:
“העבירות שעבר הנאשם טומנות בחלקן, לא רק פגיעה בקניינם של אזרחים שנזקקו לשירותי דואר, אלא גם פגיעה באמון הציבור ומעילה בתפקיד ובאמון של חברת הדואר, אשר הפקידה בידו ובידי עובדים כדוגמתו, רכוש השייך לציבור. הדברים הם בבחינת מושכלות ראשונים…”
- ולבסוף, בעש”מ 7641/98 רפאל נוימן נ’ מדינת ישראל, איזכר כבוד השופט זמיר את פסיקתו של בית המשפט המחוזי בעניין זה:
“עבירת גניבה בידי עובד ציבור ודומותיה, עבירות של שחיתות המידות של משרתי הציבור, נתפסות כחמורות יותר ממקבילותיהן הגורמות לפגיעה ביחיד. אפשר להקשות אם ראוי שכך יהיה. האם חסים אנו יותר על ממונם של הרבים או כספי הציבור מאשר על ממונו של היחיד? הרי זה ואלה ראויים להגנה מפני החומד אותם בלבבו. אולם החומרה היתרה הנודעת לעבירות מעילה בידי עובד ציבור מקורה בהפרת ברית האמון שבין משרת הציבור לציבור כולו. עובד הציבור מופקד על הכסף העובר ושב בין ידיו. ברור שבעצם מנויו לכהונתו טמונה הבטחה שהוא לא יהין לשלוח ידו בכסף הזה. רק על פי ההבטחה הזאת יכול השרות הציבורי להתקיים, ואלמלא האמון הניתן במשרת הציבור היינו צריכים למפקחים ומפקחי מפקחים ללא שיעור ומידה. על כן מתבקש להגיב בחומרה יחסית כלפי הפרת האמון שבבסיסה השחתת המידות של עובד הציבור.”
הסדר הטעון שגיבש עורך דין פלילי גיא פלנטר עם התביעה – סיום ההליך הפלילי ללא הרשעה פלילית.
- בחזרה למקרה הנדון כאן. כתב האישום הוגש לבית משפט השלום בנתניה ונקבע לדיון בפני כב’ השופטת יעל קלוגמן.
- לאחר הגשת כתב האישום כנגד, פנתה פקידת הדואר למשרדנו על מנת שנעניק לה ייצוג משפטי בהליך הפלילי בבית המשפט.
- לנוכח אופי עבודתה, ועל מנת שלא לקטוע את מטה לחמה, היה חשוב לסיים את ההליך הפלילי ללא הרשעה.
- עורך דין פלילי גיא פלנטר שייצג את הנאשמת, גיבש עם התביעה המשטרתית הסדר טעון על פיו, במידה ויתקבל אודות הנאשמת תסקיר חיובי משירות המבחן, יעתרו שני הצדדים לעונש מוסכם של שירות לתועלת הציבור (של”צ), ללא הרשעה.
בית משפט השלום בנתניה מכבד את הסדר הטעון ומסיים את ההליך ללא הרשעה פלילית.
- בציינו כי מדובר במעשה חריג לגבי הנאשמת, אם לארבעה שכל חייה עבדה בחריצות וניהלה אורח חיים נורמטיבי, ובהתחשב באמור בתסקיר שירות המבחן החיובי שהוגש אודותיה, אימץ בית משפט השלום בנתניה את הסדר הטעון ופסק כי הנאשמת ביצעה את העבירות אולם תבצע שירות לתועלת הציבור בהיקף של 80 שעות, ללא הרשעה.
תיק פליליבבית משפט השלום נתניה, בפני כבוד השופטת יעל קלוגמן.
לקריאה נוספת.
- לעניין הליכים פליליים כנגד עובדי מדינה ועובדי גופים אחרים המעניקים שירות לציבור (כגון דואר ישראל) ראו: הגשת כתב אישום נגד עובד מדינה או עובד גוף ציבורי אחר.
- להרחבה בנוגע לעבירות גניבה ראו בעמוד: עבירות גניבה: גניבה בידי מורשה, גניבה בידי עובד, גניבה בידי מנהל, גניבה בידי עובד ציבור – ייעוץ ייצוג משפטי.
- להרחבה בכל הנוגע לסיום הליך פלילי ללא הרשעה ראו בעמוד: אי הרשעה | ביטול הרשעה | סיום הליך פלילי ללא הרשעה.
- לדוגמאות למקרים נוספים בהם הוביל משרדנו לסיום ההליך הפלילי ללא הרשעה בפלילים ראו בעמוד: אי הרשעה.
- לדוגמאות למקרים נוספים בהם העניק משרדנו ייצוג משפטי בהליכים פליליים בבית משפט השלום בנתניה ראו בעמוד: עורך דין פלילי בנתניה.
משפט פלילי | סיום הליך פלילי ללא הרשעה | אי הרשעה | עבירות גניבה – עבירות רכוש | גניבה ע”י פקידת דואר | הגשת כתב אישום נגד עובד מדינה או עובד גוף ציבורי אחר | גניבת דברי דואר | גניבה בידי עובד ציבור | גניבת דואר | דואר ישראל גניבה | גניבה ע”י פקיד דואר עורך דין פלילי בנתניה | עו”ד פלילי בנתניה | בית משפט השלום בנתניה ייצוג משפטי פלילי | עורך דין פלילי במרכז | עו”ד פלילי במרכז
תאריך פרסום המאמר : 10.04.2020